console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!"); Personvernregler - Allergy Test Norway

Personvernregler

Introduksjon

Velkommen til personvernerklæring fra Healthy Stuff Online Limited

Vi respekterer personvernet ditt og er forpliktet til å beskytte dine personlige data. Denne personvernerklæringen vil informere deg om hvordan vi tar vare på dine personlige data når du kommer i kontakt med oss, vi kontakter deg eller når du besøker nettstedet vårt https://www.allergytestnorway.com/ (nettstedet vårt) (uavhengig av hvor du kontakt oss eller besøk vårt nettsted fra) og fortell deg om dine personvernrettigheter og hvordan loven beskytter deg.

Denne personvernerklæringen er gitt i et lagdelt format, slik at du kan klikke deg gjennom til de spesifikke områdene som er beskrevet nedenfor. Bruk også Ordlisten for å forstå betydningen av noen av begrepene som brukes i denne personvernerklæringen.

1. Viktig informasjon og hvem vi er

2. Dataene vi samler inn om deg

3. Hvordan samles dine personlige data inn?

4. Hvordan vi bruker dine personopplysninger

5. Offentliggjøring av dine personlige data

6. Internasjonale overføringer

7. Datasikkerhet

8. Datalagring

9. Dine juridiske rettigheter

10. Ordliste

1. Innholdsstandarder

Formålet med denne personvernerklæringen

Denne personvernerklæringen tar sikte på å gi deg informasjon om hvordan vi samler inn og behandler personopplysningene dine, inkludert all informasjon du kan gi via nettstedet vårt når du registrerer deg for vårt nyhetsbrev, kjøper et produkt eller en tjeneste eller deltar i en konkurranse.

Nettstedet vårt er ikke beregnet på barn, og vi samler ikke bevisst data om barn.

Det er viktig at du leser denne personvernerklæringen sammen med andre personvernerklæringer eller rettferdig behandlingsmelding vi kan gi ved spesielle anledninger når vi samler inn eller behandler personopplysninger om deg, slik at du er fullstendig klar over hvordan og hvorfor vi bruker dataene dine. . Denne personvernerklæringen supplerer de andre merknadene og er ikke ment å overstyre dem.

Kontroller

Vi er behandlingsansvarlig og ansvarlig for dine personopplysninger.

Healthy Stuff Online Limited er behandlingsansvarlig og ansvarlig for dine personlige data (referert til som «vi», «oss» eller «vår» i denne personvernerklæringen).

Vi har utnevnt en databeskyttelsesansvarlig (DPO) som er ansvarlig for å føre tilsyn med spørsmål i forbindelse med denne personvernerklæringen. Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen, inkludert forespørsler om å utøve dine juridiske rettigheter som beskrevet i avsnitt 9.1, kan du kontakte DPO ved å bruke detaljene nedenfor.

Kontaktinformasjon.

Hvis du har spørsmål om denne personvernpolitikken eller vår personvernpraksis, kan du kontakte vår DPO på følgende måter:

 • Fullt navn på juridisk enhet: Healthy Stuff Online Limited
 • Fullt navn på DPO: Jason Wootton
 • E-postadresse: [email protected]
 • Postadresse: Unit 1a, Bonington Complex, Trent Lane, DE74 2PY

Du har til enhver tid rett til å klage til Information Commissioner’s Office (ICO), Storbritannias tilsynsmyndighet for databeskyttelsesspørsmål (www.ico.org.uk). Vi vil imidlertid sette pris på sjansen til å takle bekymringene dine før du nærmer deg ICO, så kontakt oss i første omgang.

Din plikt til å informere oss om endringer.

Det er viktig at personopplysningene vi har om deg er nøyaktige og aktuelle. Vennligst hold oss ​​informert om dine personlige data endres under forholdet til oss.

Tredjeparts lenker.

Nettstedet vårt kan inneholde lenker til tredjeparts nettsteder, programtillegg og applikasjoner. Ved å klikke på disse koblingene eller aktivere disse tilkoblingene kan tredjeparter samle inn eller dele data om deg. Vi kontrollerer ikke disse nettstedene fra tredjeparter og er ikke ansvarlige for deres personvernerklæringer. Når du forlater nettstedet vårt, oppfordrer vi deg til å lese personvernerklæringen til hvert nettsted du besøker.

2. Dataene vi samler inn om deg

Personopplysninger, eller personlig informasjon, betyr all informasjon om et individ som personen kan identifiseres fra. Det inkluderer ikke data der identiteten er fjernet (anonyme data).

Vi kan samle inn, bruke, lagre og overføre forskjellige typer personopplysninger om deg som vi har samlet følgende:

 • Identitetsdata inkluderer fornavn, pikenavn, etternavn, brukernavn eller lignende identifikator, tittel, fødselsdato
 • Kontaktdata inkluderer faktureringsadresse, leveringsadresse, e-postadresse og telefonnummer.
 • Finansielle data inkluderer bankkonto- og betalingskortdetaljer.
 • Transaksjonsdata inkluderer detaljer om betalinger til og fra deg og andre detaljer om produkter og tjenester du har kjøpt fra oss.
 • Tekniske data inkluderer [internettprotokoll (IP) -adresse, påloggingsdata, nettlesertype og versjon, tidssoneinnstilling og plassering, nettlesertilleggstyper og versjoner, operativsystem og plattform og annen teknologi på enhetene du bruker for å få tilgang til nettstedet vårt ].
 • Profildata inkluderer brukernavnet og passordet ditt, og kjøp eller bestillinger gjort av deg.
 • Markedsførings- og kommunikasjonsdata inkluderer dine preferanser i å motta markedsføring fra oss og våre tredjeparter og dine kommunikasjonspreferanser.

Vi samler også inn, bruker og deler aggregerte data, for eksempel statistiske eller demografiske data for ethvert formål. Aggregerte data kan være avledet fra dine personlige data, men anses ikke som personopplysninger i loven, da disse dataene ikke direkte eller indirekte avslører din identitet. For eksempel kan vi samle bruksdataene dine for å beregne prosentandelen brukere som får tilgang til en bestemt nettstedsfunksjon. Imidlertid, hvis vi kombinerer eller kobler aggregerte data med dine personlige data slik at de direkte eller indirekte kan identifisere deg, behandler vi de kombinerte dataene som personlige data som vil bli brukt i samsvar med denne personvernerklæringen.

Vi samler ikke inn noen spesielle kategorier av personopplysninger om deg (dette inkluderer detaljer om din rase eller etnisitet, religiøse eller filosofiske tro, sexliv, seksuell legning, politiske meninger, fagforeningsmedlemskap, informasjon om helse og genetiske og biometriske data) . Vi samler heller ikke inn informasjon om straffedommer og lovbrudd.

Hvis du ikke oppgir personlige data

Der vi trenger å samle inn personopplysninger ved lov, eller i henhold til vilkårene i en kontrakt vi har med deg, og du unnlater å oppgi disse opplysningene når vi blir bedt om det, kan det hende at vi ikke kan utføre kontrakten vi har eller prøver å inngå med deg (for eksempel å gi deg varer eller tjenester). I dette tilfellet må vi kanskje kansellere et produkt eller en tjeneste du har med oss, men vi vil varsle deg hvis dette er tilfelle den gangen.

3. Hvordan samles dine personlige data inn?

Vi bruker forskjellige metoder for å samle inn data fra og om deg, inkludert gjennom:

Direkte interaksjoner. Du kan gi oss identitets-, kontakt- og økonomiske data ved å fylle ut skjemaer eller ved å svare på oss per post, telefon, e-post eller på annen måte. Dette inkluderer personopplysninger du oppgir når du:

 • be om våre produkter eller tjenester;
 • kontakte oss via telefon, via nettstedet vårt eller på annen måte;
 • opprette en konto på nettstedet vårt;
 • forlatte transaksjoner;
 • abonnere på vår tjeneste eller publikasjoner;
 • be om markedsføring som skal sendes til deg;
 • delta i en konkurranse, kampanje eller undersøkelse; eller
 • Gi Oss Tilbakemelding.

Automatiserte teknologier eller interaksjoner. Når du kommuniserer med nettstedet vårt, kan vi automatisk samle inn tekniske data om utstyret ditt, surfing og mønstre. Vi samler inn disse personopplysningene ved hjelp av informasjonskapsler, serverlogger og andre lignende teknologier. Vi kan også motta tekniske data om deg hvis du besøker andre nettsteder som bruker informasjonskapslene våre. Vennligst se vår  policy  for informasjonskapsler for ytterligere detaljer.

Tredjeparter eller offentlig tilgjengelige kilder. Vi kan motta personopplysninger om deg fra forskjellige tredjeparter som beskrevet nedenfor:

 • Tekniske data fra følgende parter:
  • analyseleverandører som Google basert utenfor EU;
  • reklame nettverk; og
  • søkinformasjonsleverandører.
 • Kontakt-, økonomi- og transaksjonsdata fra leverandører av tekniske tjenester, betalings- og leveringstjenester

Hvordan vi bruker dine personopplysninger

Vi vil bare bruke dine personlige data når loven tillater oss det. Vanligvis vil vi bruke dine personopplysninger under følgende omstendigheter:

 • Der vi trenger å utføre kontrakten vi skal inngå eller har inngått med deg.
 • Der det er nødvendig for våre legitime interesser (eller en tredjeparts) og dine interesser og grunnleggende rettigheter overstyrer ikke disse interessene.
 • Der vi trenger å overholde en juridisk eller forskriftsmessig forpliktelse.

Klikk her for å finne ut mer om hvilke typer lovlig grunnlag vi vil stole på for å behandle dine personopplysninger.

Generelt er vi ikke avhengige av samtykke som et juridisk grunnlag for behandling av dine personopplysninger annet enn i forhold til å sende tredjeparts direkte markedsføringskommunikasjon til deg via e-post eller tekstmelding. Du har rett til å trekke tilbake samtykke til markedsføring når som helst ved å kontakte oss.

Formål som vi vil bruke dine personlige data til.

Vi har beskrevet nedenfor, i tabellformat, en beskrivelse av alle måtene vi planlegger å bruke dine personlige data på, og hvilke av de juridiske grunnlagene vi stoler på for å gjøre det. Vi har også identifisert hva våre legitime interesser er der det er hensiktsmessig.

Vær oppmerksom på at vi kan behandle personopplysningene dine for mer enn ett lovlig grunnlag avhengig av det spesifikke formålet vi bruker dataene til. Vennligst kontakt oss hvis du trenger informasjon om det spesifikke juridiske grunnlaget vi stoler på for å behandle dine personopplysninger der mer enn ett grunnlag er angitt i tabellen nedenfor.

Formål / aktivitet Type data Lovlig grunnlag for behandling inkludert grunnlag for legitime interesser
Å registrere deg som ny kunde (a) Identitet
(b) Kontakt
Utførelse av en kontrakt med deg
For å behandle og levere bestillingen din inkludert:
(a) Administrere betalinger, gebyrer og gebyrer
(b) Samle inn og få tilbake skyldige penger til oss
(a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Økonomisk
(d) Transaksjon
(e) Markedsføring og kommunikasjon
(a) Utførelse av en kontrakt med deg
(b) Nødvendig for våre legitime interesser (for å gjenopprette gjeld på grunn av oss)
For å administrere vårt forhold til deg som vil omfatte:
(a) varsle deg om endringer i våre vilkår eller personvernregler
(b) Be deg om å legge igjen en anmeldelse eller ta en undersøkelse
(a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Profil
(d) Markedsføring og kommunikasjon
(a) Oppfyllelse av en kontrakt med deg
(b) Nødvendig for å overholde en juridisk forpliktelse
(c) Nødvendig for våre legitime interesser (for å holde våre poster oppdatert og for å studere hvordan kunder bruker våre produkter / tjenester)
For å gjøre det mulig for deg å delta i premietrekning, konkurranse eller fullføre en undersøkelse (a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Profil
(d) Bruk
(e) Markedsføring og kommunikasjon
(a) Utførelse av en kontrakt med deg
(b) Nødvendig for våre legitime interesser (for å studere hvordan kunder bruker våre produkter / tjenester, for å utvikle dem og utvide vår virksomhet)
For å administrere og beskytte vår virksomhet og nettstedet vårt (inkludert feilsøking, dataanalyse, testing, systemvedlikehold, support, rapportering og hosting av data) (a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Teknisk
(a) Nødvendig for våre legitime interesser (for å drive vår virksomhet, levering av administrasjons- og IT-tjenester, nettverkssikkerhet, for å forhindre svindel og i sammenheng med en omorganisering av virksomheten eller gruppestrukturering)
(b) Nødvendig for å overholde en juridisk forpliktelse
For å levere relevant innhold på nettstedet og annonser til deg og måle eller forstå effektiviteten av annonseringen vi serverer deg (a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Profil
(d) Bruk
(e) Markedsføring og kommunikasjon
(f) Teknisk
Nødvendig for våre legitime interesser (for å studere hvordan kunder bruker våre produkter / tjenester, for å utvikle dem, for å utvide virksomheten vår og for å informere vår markedsføringsstrategi)
Å bruke dataanalyse for å forbedre nettstedet vårt, produkter / tjenester, markedsføring, kundeforhold og opplevelser (a) Teknisk
(b) Bruk
Nødvendig for våre legitime interesser (for å definere typer kunder for våre produkter og tjenester, for å holde nettstedet oppdatert og relevant, for å utvikle vår virksomhet og for å informere vår markedsføringsstrategi)
For å komme med forslag og anbefalinger til deg om varer eller tjenester som kan være av interesse for deg (a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Teknisk
(d) Bruk
(e) Profil
Nødvendig for våre legitime interesser (for å utvikle våre produkter / tjenester og utvide virksomheten vår)

Tredjeparts gjennomgangssider

Vi kan sende kontaktinformasjonen din og den begrensede kjøpshistorikken til en av våre nominerte partnere (TrustedShops eller TrustPilot) for å samle inn tilbakemeldinger fra deg etter kjøpet på nettstedet vårt. Denne informasjonen oppbevares bare i vår sikre, utpekte partnerkonto og kan ikke nås eller brukes av verken gjennomgangspartneren eller noen annen tredjepart for noe annet formål enn å gi tilbakemelding på din opplevelse med oss.

Forlatte kjøp

I tilfelle du initierer et kjøp via nettstedet vårt og ikke fullfører hele utsjekkingsprosessen, vil vi sende deg en engangs-e-post med informasjon om ufullstendig status for kjøpet ditt. Du vil bare motta en av disse e-postene, og dataene dine blir ikke sendt til andre kampanjedatabaser eller tredjeparter.

Kampanjetilbud fra oss

Vi kan bruke dine identitets-, kontakt-, tekniske, bruks- og profildata for å danne et syn på hva vi tror du måtte ønske eller trenger, eller hva som kan være av interesse for deg. Slik bestemmer vi hvilke produkter, tjenester og tilbud som kan være relevante for deg (vi kaller dette markedsføringen).

Du vil motta markedsføringskommunikasjon fra oss hvis du har bedt om informasjon fra oss eller kjøpt varer eller tjenester fra oss, eller hvis du ga oss dine opplysninger når du deltok i en konkurranse eller registrerte deg for en kampanje, og i hvert tilfelle ikke har valgt bort av å motta den markedsføringen.

E-postannonsering hvis du ikke abonnerer på nyhetsbrevet og din rett til å melde deg ut.

Hvis vi mottar e-postadressen din i forbindelse med salg av et produkt eller en tjeneste og du ikke har valgt bort, og du ikke er en forbruker som har sin vanlige bosted i Polen, forbeholder vi oss retten til regelmessig å sende deg tilbud om produkter fra vårt produktsortiment som ligner på det du allerede har kjøpt. Dette tjener beskyttelsen av våre legitime interesser i å markedsføre og annonsere produktene våre for kunder som er overordnede i prosessen med å balansere interessene. Du kan når som helst velge bort denne bruken av e-postadressen din ved å sende en melding til kontaktalternativet som er spesifisert nedenfor, eller ved å bruke opt-out-lenken i reklame-e-posten, uten å påføre noen kostnader utover kostnaden for overføring beregnet på basen priser.

Tredjeparts markedsføring

Vi får ditt uttrykkelige samtykke før vi deler personopplysningene dine med et tredjepartsselskap utenfor Healthy Stuff Online Limited-gruppen av selskaper for markedsføringsformål.

E-postannonsering hvis du abonnerer på nyhetsbrevet

Hvis du abonnerer på vårt nyhetsbrev, vil vi jevnlig sende deg vårt nyhetsbrev via e-post basert på ditt samtykke i henhold til art. 6 (1) 1 lit. a) GDPR, ved å bruke dataene som kreves eller avsløres av deg separat for dette formålet.

Du kan når som helst avslutte abonnementet på nyhetsbrevet. For dette formålet kan du enten sende en melding til kontaktalternativet angitt nedenfor eller bruke opt-out-lenken i nyhetsbrevet. Ved avmelding vil vi slette e-postadressen din med mindre du uttrykkelig har gitt ditt samtykke til videre bruk av dataene dine, eller vi forbeholder oss retten til å bruke dine personlige data videre i det omfang og på den måte loven tillater, som vi informerer deg om i denne kunngjøringen. .

Utmelding

Du kan når som helst slutte å sende oss markedsføringsmeldinger til oss eller tredjeparter ved å kontakte oss når som helst.

Når du velger å motta disse markedsføringsmeldingene, gjelder ikke dette personopplysninger som er gitt oss som et resultat av et produkt / tjenestekjøp.

Informasjonskapsler

Du kan stille inn nettleseren din til å nekte alle eller noen informasjonskapsler for nettlesere, eller for å varsle deg når nettsteder angir eller får tilgang til informasjonskapsler. Hvis du deaktiverer eller nekter informasjonskapsler, må du være oppmerksom på at noen deler av nettstedet vårt kan bli utilgjengelige eller ikke fungerer som de skal. For mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker, se vår  policy for informasjonskapsler .

Endring av formål

Vi vil bare bruke dine personlige data til de formålene vi samlet dem for, med mindre vi med rimelighet anser at vi trenger å bruke dem av en annen grunn, og at årsaken er kompatibel med det opprinnelige formålet. Hvis du ønsker å få en forklaring på hvordan behandlingen for det nye formålet er kompatibel med det opprinnelige formålet, kan du kontakte oss.

Hvis vi trenger å bruke dine personlige data til et ikke-relatert formål, vil vi varsle deg, og vi vil forklare det juridiske grunnlaget som tillater oss å gjøre det.

Vær oppmerksom på at vi kan behandle personopplysningene dine uten din viten eller samtykke, i samsvar med reglene ovenfor, der dette er påkrevd eller tillatt i loven.

4. Utlevering av dine personlige data

Vi kan være nødt til å dele dine personlige data med partene som er angitt nedenfor for de formålene som er angitt i tabellen i avsnitt 4 ovenfor.

 • Interne tredjeparter. Andre selskaper i konsernet fungerer som felles kontrollører eller prosessorer.
 • Eksterne tredjeparter
  • Tjenesteleverandører med base i Storbritannia som tilbyr IT- og systemadministrasjonstjenester.
  • Profesjonelle rådgivere som fungerer som prosessorer eller felles kontrollører, inkludert advokater, bankfolk, revisorer og forsikringsselskaper med base i Storbritannia, som tilbyr konsulenttjenester, bank-, juridiske, forsikrings- og regnskapstjenester.
  • HM Revenue & Customs, regulatorer og andre myndigheter som fungerer som prosessorer eller felles kontrollører med base i Storbritannia som krever rapportering av behandlingsaktiviteter under visse omstendigheter.
 • Spesifikke tredjeparter oppført i tabellen i avsnitt 3.3 ovenfor.
 • Tredjeparter som vi kan velge å selge, overføre eller slå sammen deler av virksomheten vår eller eiendelene våre til. Alternativt kan vi søke å skaffe oss andre virksomheter eller fusjonere med dem. Hvis det skjer en endring i virksomheten vår, kan de nye eierne bruke personopplysningene dine på samme måte som beskrevet i denne personvernerklæringen.

Vi krever at alle tredjeparter respekterer sikkerheten til dine personlige data og behandler dem i samsvar med loven. Vi tillater ikke våre tredjeparts tjenesteleverandører å bruke dine personlige data til egne formål, og tillater dem bare å behandle dine personlige data for spesifiserte formål og i samsvar med våre instruksjoner.

5. Internasjonale overføringer

Vi overfører ikke personopplysningene dine utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS).

Når vi overfører personopplysningene dine ut av EØS, sørger vi for at det gis en lignende grad av beskyttelse ved å sørge for at minst en av følgende garantier blir implementert:

 • Vi overfører bare personopplysningene dine til land som er ansett for å gi et tilstrekkelig nivå av beskyttelse av personopplysninger av EU-kommisjonen. For ytterligere detaljer, se EU-kommisjonen: Tilstrekkelig beskyttelse av personopplysninger i land utenfor EU.
 • Der vi bruker leverandører basert i USA, kan vi overføre data til dem hvis de er en del av Privacy Shield, som krever at de gir lignende beskyttelse til personopplysninger som deles mellom Europa og USA. For ytterligere detaljer, se EU-kommisjonen: EU-US Privacy Shield.

Ta kontakt hvis du vil ha mer informasjon om den spesifikke mekanismen som brukes av oss når du overfører dine personlige data ut av EØS.

6. Datasikkerhet

Vi har satt i verk passende sikkerhetstiltak for å forhindre at personopplysningene dine ved et uhell blir tapt, brukt eller tilgjengelig på en uautorisert måte, endret eller avslørt. I tillegg begrenser vi tilgangen til dine personopplysninger til de ansatte, agenter, entreprenører og andre tredjeparter som har et forretningsbehov å vite. De vil bare behandle dine personlige data i henhold til våre instruksjoner, og de er underlagt taushetsplikt

Vi har innført prosedyrer for å håndtere mistenkte brudd på personopplysninger og vil varsle deg og enhver gjeldende regulator om brudd der vi er lovlig pålagt å gjøre det.

7. Datalagring

Hvor lenge vil du bruke personopplysningene mine i?

Vi vil bare beholde dine personlige data så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålene vi samlet dem for, inkludert for å oppfylle juridiske, regnskaps- eller rapporteringskrav.

For å bestemme riktig oppbevaringsperiode for personopplysninger, vurderer vi mengden, arten og følsomheten til personopplysningene, den potensielle risikoen for skade på grunn av uautorisert bruk eller utlevering av dine personopplysninger, formålene vi behandler personopplysningene dine for og vi kan oppnå disse formålene på andre måter, og gjeldende juridiske krav.

Detaljer om oppbevaringsperioder for forskjellige aspekter av dine personlige data er tilgjengelige i vår oppbevaringspolicy som du kan be om fra oss ved å kontakte oss.

Under noen omstendigheter kan du be oss om å slette dataene dine: se Be om sletting nedenfor for mer informasjon.

I noen tilfeller kan vi anonymisere personopplysningene dine (slik at de ikke lenger kan knyttes til deg) for forskning eller statistiske formål. I så fall kan vi bruke denne informasjonen på ubestemt tid uten ytterligere varsel til deg

8. Dine juridiske rettigheter

Under visse omstendigheter har du rettigheter i henhold til databeskyttelsesloven i forhold til dine personlige data. Dine juridiske rettigheter er:

 • Be om tilgang til dine personlige data (ofte kjent som en «anmodning om tilgang til den registrerte»). Dette gjør at du kan motta en kopi av personopplysningene vi har om deg, og kontrollere at vi behandler dem lovlig.
 • Be om rettelse av personopplysningene vi har om deg. Dette gjør at du kan få korrigert eventuelle ufullstendige eller unøyaktige data vi har om deg, selv om vi kanskje trenger å verifisere nøyaktigheten av de nye dataene du gir oss.
 • Be om sletting av dine personlige data. Dette gjør at du kan be oss om å slette eller fjerne personlige data der det ikke er noen god grunn til at vi fortsetter å behandle dem. Du har også rett til å be oss om å slette eller fjerne personopplysningene dine der du har brukt din rett til å motsette deg behandling (se nedenfor), der vi kan ha behandlet informasjonen din ulovlig eller der vi er pålagt å slette dine personlige opplysninger til overholde lokal lovgivning. Vær imidlertid oppmerksom på at vi kanskje ikke alltid vil være i stand til å etterkomme forespørselen din om sletting av spesifikke juridiske grunner som vil bli varslet til deg, hvis aktuelt, på tidspunktet for din forespørsel.
 • Motsette seg behandling av dine personopplysninger der vi er avhengige av en legitim interesse (eller en tredjeparts) og det er noe med din spesielle situasjon som gjør at du vil motsette deg behandling på dette grunnlaget ettersom du føler det påvirker ditt grunnleggende rettigheter og friheter. Du har også rett til å protestere der vi behandler personopplysningene dine for direkte markedsføringsformål. I noen tilfeller kan vi demonstrere at vi har tvingende legitime grunner til å behandle informasjonen din som tilsidesetter dine rettigheter og friheter.
 • Be om begrensning av behandlingen av dine personlige data. Dette gjør at du kan be oss om å stanse behandlingen av dine personopplysninger i følgende scenarier: (a) hvis du vil at vi skal fastslå nøyaktigheten til dataene; (b) der vår bruk av dataene er ulovlig, men du ikke vil at vi skal slette dem; (c) hvor du trenger at vi oppbevarer dataene, selv om vi ikke lenger trenger det da du trenger det for å etablere, utøve eller forsvare juridiske krav; eller (d) du har motsatt deg bruken av dataene dine, men vi må verifisere om vi har tvingende legitime grunner til å bruke dem.
 • Be om overføring av dine personlige data til deg eller til en tredjepart. Vi vil gi deg, eller en tredjepart du har valgt, dine personlige data i et strukturert, ofte brukt, maskinlesbart format. Merk at denne retten bare gjelder automatisert informasjon som du opprinnelig ga samtykke til at vi kan bruke, eller der vi brukte informasjonen til å utføre en kontrakt med deg.
 • Trekk tilbake samtykke når som helst der vi stoler på samtykke til å behandle personopplysningene dine. Dette vil imidlertid ikke påvirke lovligheten av behandling som er utført før du trekker tilbake ditt samtykke. Hvis du trekker tilbake samtykket ditt, kan det hende at vi ikke kan tilby visse produkter eller tjenester til deg. Vi vil gi deg råd om dette er tilfelle på det tidspunktet du trekker tilbake samtykket ditt.

Hvis du ønsker å utøve noen av rettighetene som er beskrevet i avsnitt 9.1 ovenfor, kan du kontakte oss.

Dine rettigheter

Å være den registrerte, har du følgende rettigheter i henhold til:

• Kunst. 15 GDPR, retten til å få informasjon om dine personlige data som vi behandler, innenfor det omfanget som er beskrevet der;

•Kunst. 16 GDPR, retten til umiddelbart å kreve retting av feil eller fullføring av dine personlige data lagret av oss;

• Kunst. 17 GDPR, retten til å be om sletting av dine personlige data som er lagret hos oss, med mindre ytterligere behandling er nødvendig – for å utøve retten til ytringsfrihet og informasjon; – for overholdelse av en juridisk forpliktelse; – av hensyn til offentlig interesse eller – for å etablere, utøve eller forsvare juridiske krav;

• Kunst. 18 GDPR, retten til å be om begrensning av behandlingen av dine personopplysninger, i den grad – nøyaktigheten av dataene bestrides av deg; – behandlingen er ulovlig, men du nekter sletting av dem; – vi trenger ikke lenger dataene, men du trenger dem for å etablere, utøve eller forsvare juridiske krav, eller – du har fremsatt en innsigelse mot behandlingen i samsvar med art. 21 GDPR;

• Kunst. 20 GDPR, retten til å motta dine personlige data som du har gitt oss i et strukturert, ofte brukt og maskinlesbart format eller å be om overføring til en annen kontroller;

• Kunst. 77 GDPR, retten til å klage til en tilsynsmyndighet. Som regel kan du kontakte tilsynsmyndigheten på ditt vanlige bosted eller arbeidsplass eller på selskapets hovedkontor.

Ingen gebyr kreves vanligvis.

Du trenger ikke betale et gebyr for å få tilgang til dine personlige data (eller for å utøve noen av de andre rettighetene). Vi kan imidlertid kreve et rimelig gebyr hvis forespørselen din er åpenbart ubegrunnet, repeterende eller overdreven. Alternativt kan vi nekte å etterkomme forespørselen din under disse omstendighetene.

Det vi kan trenge fra deg.

Vi kan trenge å be om spesifikk informasjon fra deg for å hjelpe oss med å bekrefte identiteten din og sikre din rett til å få tilgang til dine personlige data (eller å utøve noen av dine andre rettigheter). Dette er et sikkerhetstiltak for å sikre at personopplysninger ikke blir gitt ut til noen som ikke har rett til å motta dem. Vi kan også kontakte deg for å be deg om ytterligere informasjon i forbindelse med din forespørsel om å få raskere svar.

Frist for å svare.

Vi prøver å svare på alle legitime forespørsler innen en måned. Noen ganger kan det ta lengre tid enn en måned hvis forespørselen din er spesielt komplisert eller du har kommet med en rekke forespørsler. I dette tilfellet vil vi varsle deg og holde deg oppdatert.

9. Ordliste

LOVFUL GRUNN

Legitim interesse betyr interessen til vår virksomhet i å drive og administrere vår virksomhet slik at vi kan gi deg den beste servicen / produktet og den beste og sikreste opplevelsen. Vi sørger for at vi vurderer og balanserer potensiell innvirkning på deg (både positive og negative) og dine rettigheter før vi behandler dine personlige data for våre legitime interesser. Vi bruker ikke personopplysningene dine til aktiviteter der våre interesser overstyres av innvirkningen på deg (med mindre vi har ditt samtykke eller på annen måte er pålagt eller tillatt det i henhold til lov). Du kan få ytterligere informasjon om hvordan vi vurderer våre legitime interesser opp mot potensiell innvirkning på deg med hensyn til spesifikke aktiviteter ved å kontakte oss.

Utførelse av kontrakt betyr behandling av dataene dine der det er nødvendig for utførelsen av en kontrakt du er part i, eller for å ta skritt på din forespørsel før du inngår en slik kontrakt.

Overhold en juridisk eller forskriftsmessig forpliktelse betyr å behandle dine personopplysninger der det er nødvendig for å overholde en juridisk eller regulatorisk forpliktelse som vi er underlagt.

EU-kommisjonen gir en plattform for online tvisteløsning (ODR) som er tilgjengelig på http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Vi har ikke tenkt å delta i tvisteløsningsforhandlinger for et tvisteløsningsorgan.