console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!"); Allergy or Intolerance? - Allergy Test Norway

Allergi eller intoleranse?

Forskjellen mellom allergier og intoleranser er enkel.

 

Følsomhet, intoleranse eller allergi? Dette må du vite.

En intoleranse er nå kroppen reagerer på en negativ måte når den eksponeres for visse ting. Dette bør ikke forvirres med en allergi, som er en mer alvorlig reaksjon og ofte er en livsvarig tilstand.

Hvor nøyaktig er en intoleranse?

En intoleranse er kroppens manglende evne til å fordøye noe ordentlig, enten det er en matintoleranse eller en miljøfaktor (en ikke-matrelatert intoleranse). Intoleranser kan inntreffe av en rekke grunner, de to vanligste er:

Kroppen mangler nødvendige fordøyelsesenzymer for visse typer mat og kan derfor ikke fordøye varen ordentlig eller effektiv ta ut næringsstoffene fra den. En følsomhet som kommer fra overforbruk eller overeksponering.

Mange symptomer er resultatet av en følsomhet for en spesiell vare. En følsomhet kan inntreffe fra overforbruk eller overeksponering for en vare.

For å finne ut om du har en intoleranse eller en følsomhet for en matvare eller ikke-matrelatert vare kan du kjøpe testen vår i dag.

Finn ut om du har en intoleranse eller en følsomhet for en matvare

Allergi eller intoleranse. Hva er forskjellen?

Forskjellen mellom allergier og intoleranser er enkel: i de fleste tilfeller er allergier i hovedsak arvelige og noe du har for livet. Mange barn og babyer lider av allergier mot trenøtter, peanøtt, egg og meieriprodukter. Men ofte vokser de fra seg disse barndomsallergiene. En intoleranse kan derimot endre seg avhengig av kosthold og livsstil. Du kan jobbe med intoleransene dine for å redusere dem og til og med eliminere dem.

Oppdage allergier

Allergier oppdages ved å måle immunoglobulin E-tallet (IgE) i blodet, ettersom dette er spesifikke blodceller som bidrar til å bekjempe allergier. Hvis du har en allergi mot en spesifikk matvare eller ikke-relatert matvare, vil kroppen din begynne å reagere øyeblikket den kommer i kontakt med den.

Vanlige allergiske reaksjoner kan inkludere lokalisert oppsvulming (f.eks. av strupen eller tungen), et utslett, eller pustevansker. Peanøtt, skalldyr, egg og soya er blant noen av de mest vanlige allergener.

Til sammenligning er en intoleranse ikke like alvorlig og umiddelbar som en allergi. Disse symptomene kommer gradvis: alt fra 30 minutter til 48 timer senere. Symptomer som hodepine, oppsvulming, lokalisert kløing eller hudirritasjoner som eksem, overdreven slimproduksjon, overdreven gass, diare og tretthet.

Diagnostisere allergier

Den vanligste metoden for å diagnostisere allergier er med en enkel blodtest, vanligvis testing av IgE eller IgG-nivåer i blodet. IgE-allergier er umiddelbare responser på et fremmed stoff som har kommet inn i kroppen. Disse fremmede stoffene kan komme fra mat eller kan komme fra inhalasjon. IgE-allergier kan forårsake veldig alvorlige symptomer som vansker med pusting, oppsvulming og elveblest. I enda mer alvorlige tilfeller kan IgE-reaksjoner føre til anafylaktisk sjokk.

IgG4-matfølsomheter er generelt mindre alvorlige enn IgE-matallergier og typiske symptomer kan inkludere; hodepine og kvalme, anfall og hyperaktivitet. Disse kan inntreffe timer eller til og med dager etter at maten er inntatt. Graden og alvorligheten på symptomene varierer på grunn av den genetiske sammensetningen til personen. IgG4-matfølsomheter behandles generelt ved å fjerne problemmatvarer fra kosten og ved hjelpe fordøyelsen med probiotikk.

Finn ut mer om testene våre. Det er enkelt å bestille din i dag.